Čínský horoskop

Vedle horoskopů, jaké známe, jde o asijské vidění světa, vesmíru i budoucnosti. I čínský horoskop má dvanáct znamení a směrodatné je pro ně datum narození. Každému roku přitom vládne jedno zvířecí znamení.

Čínské horoskopy pro Červen 2023

Krysa

Krysa

Hrozí, že vaše pracovitost rozčiluje všechny méně pracovité nebo méně schopné, než jste vy. Svým jednáním dáváte navíc najevo, že nic z toho, co se po vás vyžaduje, nevnímáte jako neřešitelný problém, ale že je to pro vás naopak podnět k vyzkoušení vlastních sil a schopností. Když se vyskytne úkol, do kterého se nikomu nechce, protože má každý strach, že by si na něm jen vylámal zuby, vy se ho ujmete a nakonec ho zvládnete.
Buvol

Buvol

Na malování nebo jiné podobné domácí aktivity není sice ten nejvhodnější čas, ale pořád se to ještě zvládnout dá. Dejte si však pozor, abyste nezkonstatovali, že malování samo nestačí a že je potřeba přibrat opravu omítek, výměnu podlahy a podobné práce. Když se nebudete hlídat, hrozí, že se z původního záměru stane zásadní rekonstrukce, kterou teď rozjedete, ale do konce roku ji ukončit nezvládnete.
Tygr

Tygr

O tom, že byste žárlili na svého partnera, neuvažujete. Je vám jasné, že k tomu nemáte ani ten nejmenší důvod. Navíc ho znáte natolik, aby vám došlo, že byste ho jenom náznakem podobného podezření opravdu naštvali. O to intenzivněji se ale budete se žárlivostí potýkat v práci. Tam máte celkem oprávněný dojem, že vedení firmy dává přednost lidem, kteří vám nesahají ani ke kotníkům.
Zajíc

Zajíc

Pozitivní myšlení je jedna věc, ale nedocenění a podcenění nepříjemností, které vám aktuálně hrozí, druhá. Kdybyste se donutili hodnotit situaci, ve které se nacházíte, alespoň trochu objektivně, bude to podstatně lepší. Opatrní buďte zejména ve všem, co se týká peněz. To, že většina vašich známých investuje veškeré své úspory do kryptoměn, ještě neznamená, že to musíte dělat taky.
Drak

Drak

Kdyby přišla šance na rehabilitaci nebo na lázně, neváhejte ani chvíli a berte ji všemu deseti. Pár týdnů mimo domov na vás bude mít vliv přímo zázračný. V novém prostředí zjistíte, že zdaleka nepatříte do starého železa, ale že si ještě umíte život vychutnat. Domů se vrátíte osvěžení na těle a ve vynikající náladě. V partnerském životě se navíc můžete těšit na nové líbánky!
Had

Had

Zejména v rodinném životě bude lepší, když se pro jistotu vyhnete všem konfrontacím. Pokud to jde, nedovolte ve své přítomnosti diskuse, kdy by se zbytečně rozebíraly staré chyby a nepříjemnosti, které nemají na nynější rodinné vztahy žádný vliv. Kdybyste zejména příslušníky starší generace přesvědčili, že se mají dívat spíše dopředu než se neustále ohlížet zpátky, bude to vynikající.
Kůň

Kůň

Kamarády, kteří vás zvou na nejrůznější rodinné akce, nejdříve vyslechněte a dovolte jim, aby vám své poznání zdůvodnili. Je docela možné, že se dozvíte, že vás zvou jen proto, aby se tím, že vás znají, mohli pochlubit. Vy sice podobným důvodům moc nerozumíte, ale když uvidíte, jak moc jim na vaší přítomnosti záleží, nakonec se rozhodnete, že se překonáte a vyrazíte.
Koza

Koza

To, že jste zvyklí na lidi, kteří vám nelžou a pravdu vám sdělí bez zbytečných řečí a bez okolků, ještě neznamená, že nenarazíte na ty, kteří se chovají jinak. Problém je navíc v tom, že podstatu jejich jednání hned tak neodhalíte. Když nakonec pochopíte, jak to s vámi sehráli, budete sami na sebe naštvaní. Měli byste si však uvědomit, že jste se dostali do situace, na kterou jste nebyli připravení.
Opice

Opice

Když vás napadne, že byste se měli začít o své zdraví starat soustředěněji a intenzivněji, zkuste zbytečně neotálet, ale začít na tom pracovat hned teď. Nejdříve je však potřeba, abyste zjistili, co vám chybí a čím se budete zabývat přednostně. Ve vašem případě je navíc docela možné, že nepotřebujete v péči o své zdraví nic zásadně změnit, ale že jen potřebujete vyladit to, co už stejně provozujete.
Kohout

Kohout

Do svého vkusu a do toho, jak se navenek prezentujete, si od nikoho mluvit nenechejte. Počítejte však s tím, že se najde pár lidí, kteří vám začnou vysvětlovat, jak se máte oblékat, nebo jak si máte zařídit zahradu nebo byt. To, že se vlamují co vašeho hájemství, jim dokážete dát najevo tak, že se stáhnou do pozadí. Slabší povahy se vám za své netaktní jednání třeba i omluví!
Pes

Pes

To, že jste lidem, které jste jednou přijali do svého srdce a pustili jste si je do života, věrní skoro až k vlastnímu sebezničení, je ve vašem případě naprosto normální a vám vlastní. Tentokrát se však budete s čím dál hustší frekvencí dostávat do situací, v nichž usoudíte, že je potřeba, abyste se vůči těmto lidem vymezili a jejich požadavky stáhli na přijatelnou míru. Pokud to dokážete, bude to vynikající!
Vepř

Vepř

Na přehnanou aktivitu vás nikdy nikdo neužil. Když se dostanete do situace, kdy máte dělat něco, co vám na první pohled připadá totálně neužitečné, řeknete to nahlas a práci odmítnete. To, zda kvůli tomu někoho naštvete nebo urazíte, je vám naprosto jedno. Doby, kdy jste se vrhali do práce, kterou jste pak museli předělávat a uvádět znovu do pořádku, jsou naštěstí dávno za vámi.